Notice: Undefined variable: custom_content in /home/doctorbabis0cgr/public_html/wp-content/plugins/code-snippets/php/snippet-ops.php(484) : eval()'d code on line 7
Βιταμίνη D
Εχει βρεθεί ότι μιά μικρή αλλά σταθερή αύξηση (της τάξης των 20ng/ml) στο μέσο επίπεδο της βιταμίνης D, 25(OH)D, στον άνθρωπο, συνεχής γιά 12 μήνες έχει πολύ θετικά αποτελέσματα:
- μείωση κατά 57% των νέων ενεργών εστιών
- μείωση κατά 57% των νέων υποτροπών (relapse rate)
- μείωση κατά 47% της απώλειας εγκεφαλικής ουσίας για τα επόμενα 4 χρόνια
Πού βρίσκουμε τη βιταμίνη D, 25(OH)D
Αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένες τροφές:
- Μουρουνόλαδο. Μία κουταλιά της σούπας περιέχει 1360 IU
- Ξιφίας μαγειρευτός. 85 γραμμάρια περιέχουν 566 IU
- Σολωμός μαγειρευτός, 85 γραμμάρια περιέχουν 447 IU
- Τόνος (κονσέρβα σε νερό). 85 γραμμάρια περιέχουν 154 IU
- Γάλα, πλήρες ή χωρίς λιπαρά, 1 ποτήρι περιέχει 120 IU
*IU: International Units, Διεθνής μονάδα μέτρησης
Πηγή: MedscapeToday
Περισσότερα για τη βιταμίνη D εδώ
(Visited 723 times, 16 visits today)