Notice: Undefined variable: _thinkup_meta_pagetemplates in /home/doctorbabis0cgr/public_html/wp-content/themes/Sento_Pro/admin/main/options/01.general-settings.php on line 496
class="post-template-default single single-post postid-809 single-format-standard custom-background layout-sidebar-right layout-responsive layout-wide pre-header-style1 header-style2 scrollup-on">

Πολλαπλή Σκλήρυνση και βιταμίνη D


Notice: Undefined variable: custom_content in /home/doctorbabis0cgr/public_html/wp-content/plugins/code-snippets/php/snippet-ops.php(484) : eval()'d code on line 7

Βιταμίνη D

 

Εχει βρεθεί ότι μιά μικρή αλλά σταθερή αύξηση (της τάξης των 20ng/ml) στο μέσο επίπεδο της βιταμίνης D, 25(OH)D, στον άνθρωπο, συνεχής γιά 12 μήνες έχει πολύ θετικά αποτελέσματα:

  • μείωση κατά 57% των νέων ενεργών εστιών
  • μείωση κατά 57% των νέων υποτροπών (relapse rate)
  • μείωση κατά 47% της απώλειας εγκεφαλικής ουσίας για τα επόμενα 4 χρόνια

bbk-VitaD

Πού βρίσκουμε τη βιταμίνη D, 25(OH)D

Αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένες τροφές:

  • Μουρουνόλαδο. Μία κουταλιά της σούπας περιέχει 1360 IU
  • Ξιφίας μαγειρευτός. 85 γραμμάρια περιέχουν 566 IU
  • Σολωμός μαγειρευτός, 85 γραμμάρια περιέχουν 447 IU
  • Τόνος (κονσέρβα σε νερό). 85 γραμμάρια περιέχουν 154 IU
  • Γάλα, πλήρες ή χωρίς λιπαρά, 1 ποτήρι περιέχει 120 IU

 

*IU: International Units, Διεθνής μονάδα μέτρησης

 

Πηγή: MedscapeToday

 

 

Περισσότερα για τη βιταμίνη D εδώ

 

(Visited 610 times, 10 visits today)

Spread the word. Share this post!

Χαράλαμπος Καραγιαννίδης

Νευρολόγος - Ψυχιατρος